Restaurantmeny vinter 2018

Menyen er gjeldende fra 2.januar til og med 19. februar 2018

«Dagens lunsj» / Today’s special
Gjelder fra kl. 11 – 17 // from 11 – 17

«Dagens suppe» / Today’s special
Gjelder fra kl. 11 – 22 // from 11 – 22


Lunsj og småretter //
Lunch and smaller courses

«Herlige Stavanger!»
Salat med reker, avokado, egg og urtedressing
Salad with shrimps, avocado, egg and herb dressing
E,SD,SP,S
179,-            

«Quiche Lorraine»
Quiche med bacon og purreløk, serveres med grønn salat
Quiche with bacon and leek, served with green salad
E, Hvete,S,M
175,-

«Salade chevre chaud»
Gratinert chevre på surdeigsbrød med ruccula, valnøtter og solbær
Gratinated chevre with rocket, walnuts and blackcurrant
M, Valnøtt, Hvete, S
160,-

«Omelette au fromage»
Omelett med ost og bacon, serveres med spinat og mandler
Omelet with cheese and bacon, served with spinach and almonds
M,E,Mandel
155,-

«Bevaremegvel’s fiskesuppe»
Kremet fiskesuppe med dagens fangst, blåskjell og grønnsaker
Creamy fish soup with catch of the day, mussels and vegetables
M,F,SD,B,SL,S,SO
169,- stor // 145,- liten

 «Angus-burger»
Burger med cheddar, bacon, salat, tomat, rødløk,
pommes frites og chipotlemajones
Burger with cheddar, bacon, lettuce, tomato, red onion,
fries and chipotle mayonnaise
M,E,SP,SF,S,Hvete
215,- 

———————————————————————————————————————–

«Kjøkkenets 3 retters anbefaling»  // The chef’s 3 course recommendation
Gjelder fra 17 – 22 // from 17 – 22

Forretter // Starters 

«Tartare de saumon»
Lettrøkt laksetartar med eggekrem, syltet løk, crustini og reddik
Smoked salmon tartare with egg, pickled onion and crostini
F,E,S,Hvete,M
125,-

«Marinée du canard»
Gravet andebryst med jordskokk, svartkål og eplemajones
Marinated breast of duck with Jerusalem artichoke, black cabbage
and apple mayonnaise
SP, E, S
145,-

«Brandade»
Klippfisk og potetmos med løk, bacon og paprika
Clipfish and potato cream with onions, bacon and paprika
F, S,M
125,-

«Croquette»
Panert og fritert svineknoke med purreløkmajones
Fried croquette of smoked pork with leek mayonnaise
Hvete, E, S, SO, SP
105,-

Hovedretter // Main course 

«Morue au four»
Bakt torsk med potetkrem, sellerirot og hollandaise med agurk, ørretrogn og dill
Baked cod with potato cream, celeriac and hollandaise with cucumber, roe and dill
M,S,SL,E,F
285,-

«Poché saumon»
Posjert laks med knust Jærpotet, jordskokk, purreløk og kremet blåskjellsaus
Salmon with crushed potato, Jerusalem artichoke, leek and creamy mussel sauce
M,F,S,SO
260,- 

«Coq au vin»
Kyllinglår i rødvinssaus med bacon, sopp, rotgrønnsaker og potetkrem
Leg of chicken in red wine sauce with bacon, mushroom,
root vegetables and potato cream
SO,S,SL,M
225,-

«Filet extérieur de porc»
Ytrefilet av svin fra Prima Jæren med kål, artiskokk,
potetchips, kålskum og Jærpotet
Sirloin of pork with cabbage, artichoke, potato chips and potatoes
S,Hvete,M,SO
285,- 

«De boeuf»
Braisert- og glasert shortribs av okse med syltede grønnsaker, bakt- og fritert potet og sennepsmajones
Braised and glazed short ribs of beef with pickled vegetables, baked– and fried potatoes and mustard mayonnaise
S,G,E,SL,SO
295,-

Desserter // Dessert 

«Némésis»
Myk sjokoladekake servert med blåbærfluidgel og yoghurtis
Soft chocolate cake with blueberry fludigel and yogurt ice cream
S,M,Mandel,Valnøtt,Hasselnøtt,E,
125,-

«Crème brûlée»
Crème brûlée med canelé og multekompott
Crème brûlée with canelé and compote of cloudberry
M,E,S,Hvete
115,-

«Plateau de fromages»
3 oster servert med valnøtter og aprikosmarmelade
3 cheeses with walnuts and apricot marmalade
M,Valnøtt,S
165,-

Vi tar forbehold om endringer i meny etter tilgang på råvarer.
Vi legger til rette for allergier og vegetarmeny.

Mat til de yngste – velg en rett fra menyen og vi deler retten og prisen i to.

Allergenmerking: M=melk, E=egg, SO=soya, F=fisk, SD=skalldyr, B=bløtdyr, SL=selleri, SP=sennep, SF=sesamfrø, L=lupin, S=sulfit